İhmal edilen durumlarda ise iç kanama belirtileriyle acile gitmek zorunda kalınabilir. Bu aşamalara gelmemek için adet gecikmesi yaşadvertığında en kısa zamanda kontrolünü yaptırıp gebeliğin rahim içine yerleşmiş olduğunu teyit ettirmen önemli. Peki yaşadvertisementığın şeyin dış gebelik olup olmadığını nasıl anlarsın, gel belirtilere bakalım: Kramplar, Hamilelikte Bacak Krampları ile Başa Çıkma Rehberi! Karnın alt bölgesinde duyarlılık,
Vajinal kanama: Dış gebelikte embriyo rahim duvarına yerleşmediği için kanama olması muhtemeldir. Kanama hafif ya da şiddetli olabilir.
Bu sitede yer alan makaleler, yorumlar, resimler ve tablolar bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler doğrultusunda hastalıklara tanı koyulamaz ve tedavi edici tavsiye olarak kullanılamaz.
Bu gibi belirtilerin meydana gelmesi genellikle normal olarak karşılanır. Belirtiler çok sık yaşandığı zaman anne adayları bu durumdan biraz daha fazla etkilenebilir.
Dış gebelik yaşayanlar karın ağrısı, vajinal kanama ve omuz ağrısı gibi dış gebelik belirtileri yaşayabilirler. Bu belirtileri yaşayan kadınların durumun farkında olmaları herhangi birini yaşarlarsa hemen tıbbi yardım almaları önemlidir.
Semptomu olan kadınlarda bulgular tipik olarak son normal adet döneminden altı ila sekiz hafta sonra ortaya çıkar. Bu süre ektopik gebeliğin yerleşim yerine göre değişebilir.
Bu belirtiler eğer yumurta tüplere yerleşmişse daha erken eğer karın boşluğu gibi daha geniş bir yere yerleşmişse daha geç görülmektedir.
Dış gebelikte de beta-hCG hormonu yüksek gelebilir. Dış gebelik tespitinde sadece bir kez beta-hCG testi yapmak yeterli değildir. Bu testin 2 gün arayla tekrarlanmasıyla birlikte ultrasonografi ile dış gebelik olup olmadığı denetlenmelidir.
Dış gebelik ne kadar erken teşhis edilirse o kadar iyi olur. Bu aynı zamanda tedavi sürecinin de erkende başlaması anlamına gelir.
ÇOkay erken teşhis edilen ve bekleme politikası uygulanan hastalarda her gün veya gün aşırı kontroller yapılır, tüm kontrollerde kan testleri ve ultrason ile durumu yakından takip edilir.
Bu nedenle, dış gebelik durumu tıbbi müdahale gerektirir ve acil bir şekilde tedavi edilmelidir.
Gebelik esnasında bulaştığında, bebeğin gelişimini bozan ve sakatlığa neden olabilecek bazı enfeksiyonlar vardır. Bunlar bazı kan testleri yapılarak araştırılır. Bu hastalıklara karşı bağışıklığı olmayan kadınlara gebelik öncesi aşı uygulanır. Geç ve güç gebe kalan hastalara gebeliği kolaylaştıracak ve yumurtlama zamanını belirleyecek önerilerde bulunulur.
Bu risk faktörlerinden birine veya daha fazlasına sahip olan kişiler gebe kalmayı planladıklarında hekimleriyle görüşmeli ve dış gebelik riskini decrease etmek için Detaylı Bilgi Burada gerekli önlemleri almalıdır.
Dış gebelik hamile kalmaya engel mi? Dış gebelik, bir kadının ileride hamile kalmasını engellemez fakat tekrarlayan dış gebelikler ya da komplikasyonlar doğurganlığı etkileyebilir. Bu nedenle, dış gebelik geçiren bir kadın doktorunun tavsiyelerini dikkatlice takip etmelidir.